Over Eva

Hondenwelzijn

Eva De Vlieger heeft een grote passie: honden. Ze trekt er graag met hen op uit tijdens een wandeling in het groene Waasmunster. Gewone hondenkennels vindt ze maar niets. Daarom besloot ze een hondenopvang in haar eigen huis op te starten. Hondenwelzijn staat centraal: elke hond krijgt de aandacht die hij of zij nodig heeft.

Eva verdiepte zich in de hondentaal en hondenwetenschap. Dat verklapt haar grote boekenkast in huis, en alle certificaten die ze behaalde.

Mies & Co

Eva is dol op haar hovawarten Mies, Pia & Qassi. Mies is een heel vrolijk, stabiel en sociaal teefje 6 jaar. De lieve Pia & Qassi zijn dochters van Mies uit haar eerste en tweede nestje. Ze vormen de perfecte gastvrouwen en verwelkomen graag andere sociale honden in het Oost-Vlaamse Waasmunster. Dollen in het gras, wandelen en speuren zijn hun favoriete activiteiten.

Gecertificeerd hondengedragstrainer

Eva gaat voor een positieve aanpak. De basis daarvoor? Een combinatie van de concept- en connectiemethode. In de connectiemethode staat een optimale relatie tussen hond en geleider centraal. In de conceptmethode worden de honden door specifieke spelletjes concepten aangeleerd waarop ze in alle reële omstandigheden kunnen terugvallen.

Opleidingen

2018 Michele Pouliot (USA): Clickertraining: blind guide dogs / dog dancing / collar cue target training. Friendly with dogs 3-4 Nov, Merelbeke
2017 Brian Hare (USA): Dog Emotion and Cognition / Coursera / Duke University
2017 Tom Mitchell (UK): How to be a Concept Trainer
2017 Absolute Dogs (UK): Boundary Games
2017 Absolute Dogs (UK): Loose-Leash Games
2016 Pia Silvani (USA): Play & Agression Seminar
2014 Geert De Bolster: hondengedragsbegeleider ‘specialist probleemgedrag
2014 Ian Dunbar (NL): Off-Leash Reliability & Games Workshop
2013 Geert De Bolster (B): hondengedragsbegeleider ‘instructeur
2012 Kathy Sdao (USA): So many choices: a workshop for trainers & dogs

Eva heeft een achtergrond in wetenschapsfilosofie en communicatie (Wijsbegeerte UGent, Human Ecology VUB, MBT UGent).