Pups 2018-07-22T12:20:39+00:00

Einmal Hovi, Immer Hovi!

Een volgend nestje?

Een volgende loopsheid van Pia van Mies & Co, plannen we een eerste nestje met haar. Pia is een dochter van Mies uit het eerste nestje. Bij het 2e nestje van Mies was ze helemaal mee aan het moederen over de pups. Pia is een prachtige hele lieve hovawart, ze heeft alle vereiste gezondheids – en karaktertesten doorlopen, het is nu afwachten wanneer het haar beurt is. Wil je op de hoogte gehouden worden? Laat dan een berichtje na op het contactformulier.

UPDATE: de loopsheid van Pia is wat ongelukkig getimed, waardoor we ervoor kiezen te wachten tot de volgende keer. Pups daarom pas verwacht in 2019.

Mies (Caja vom Burgblick)

Mies is dochter van de hele mooie stoere Armani vom steilen Hang. De zwartblonde Armani is Showkampioen in Duitsland, België en Luxemburg en Inernationale (FCI) kampioen. Hij heeft daarenboven ook als werkhond knappe resultaten behaald in IPO 1, 2 en 3. Inka vom Gablitztal is de prachtige blonde moeder van Mies.
Naast een super sociale hond is Mies ook een hele mooie verschijning. Ze heeft tal van titels behaald, op nauwelijks 1j werd ze Belgisch Jeugdkampioen, op anderhalf Bundesland kampioen in Karlsbad-Langensteinbach en op 2j  Belgisch Showkampioen. Dit jaar op 5/6/17 tijdens de Belgische Hovawart Clubshow kreeg Mies een Excellent en 1e plaats in de Kampioensklasse, ze werd Beste teef van all klassen en Best of  Opposite Sex (BOS). Waar we vooral heel trots op zijn is dat ‘Van Mies & co’ ook met de prijs ‘beste fokgroep’ ging lopen, de goeie genen worden dus doorgegeven!
Gezondheid: HD B, DM (moeder getest en homozygoot vrij), ogen vrij van afwijkingen (2017). DNA profiel. Fok LOSH.
Mies houdt van speuren (ze is de eerste levensjaren opgeleid als reddingshond), detectie (anijs en tabak), veel los wandelen, vrienden maken en dollen met haar dochter Pia. Recente foto’s en filmpjes op onze Mies & co facebook pagina.

De Hovawart

De hovawart is een Duitse berghond, een reu is gemiddeld tussen de 63cm en 70cm groot, een teef tussen 58cm en 65cm. Hovawarts komen in drie kleuren voor : blond, zwart en zwartblond. Goedaardig, stabiel, evenwichtig zijn enkel karaktertrekken die de Hovawart best omschrijven. Het zijn intelligente, sportieve en aanhankelijke honden die pas laat volwassen worden (+-3jaar) en lang erg speels blijven. Hun uitgesproken waakinstinct is reeds van bij hun geboorte sterk aanwezig, voor het gezin zijn het aanhankelijke honden, gehoorzaam en meegaand, maar wel met enige mate van zelfstandigheid. Met het nodige geduld en volharding kan deze hond ook ingezet worden als: speur-, lawine-, verdedigings- en waakhond. Daarenboven zal hij eveneens uitstekend als gezelschapshond fungeren. De gulden regel is wel dat het aanleren steeds op een speelse manier plaats vindt. De hond onder “druk” zetten is dus uit den boze en zal het leerproces alleen maar vertragen. Bron: www.hovawart.be

Goya vom Pfarrhof

De Duitse zwartblonde Goya vom Pfarrhof (°16/5/10) is een door het RZV goedgekeurde dekreu. Hij is papa van reeds 5 gezonde nesten, waarvan 3 in Duitsland en 2 internationaal. De vader van Goya is de zeer sterke en atletisch gebouwde zwartblonde Cosmo vom Schondratal. Goya’s moeder is de hele mooie zwarte Cayenne vom Haselrieder Wald, Duitse RZV & VDH Showkampioen en Internationale IHF Kampioen.
Gezondheid: HD A, DM (zussen getest en vrij), ogen vrij van afwijkingen (2017). DNA profiel. ZTP.
De speelse Goya loopt graag achter zijn neus aan, hij houdt ervan over hoge hindernissen te springen, te apporteren en te zwemmen. Hij woont met zijn gezin in Dresden. Als we de combinatie Goya & Mies bekijken verwachten we vooral zwartblonde en blonde pups.
Goya heeft een eigen pagina: http://www.goyavompfarrhof.de

Puppies geboren en reeds uitgevlogen

Dinsdag 19/12/17 is Mies bevallen van 9 prachtige zwartblonde pups, 5 teefjes en 4 reutjes. De pups zijn te volgen in de fb groep Pups Van Mies & Co.

Mies had al eerder een nestje, daaruit kwamen 7 mooie gezonde pups, in alle 3 de kleuren. Een pup hebben we gehouden, dat is onze lieve Pia, nu bijna 2j oud. Pia is net zoals haar moeder Mies een hele lieve, vrolijke en sociale gastvrouw voor alle honden hier op vakantie.

Bekijk hieronder de foto’s van het P-nest: het eerste nestje van Mies & Kayetan Van de Hoevemeester.

A dog is the only thing on earth that loves you more than you love yourself.

Josh Billings

Een hovawart voor jou?

Wij zijn wat men noemt een ‘occasionele fokker’. Onze Mies krijgt max  3 nestjes in haar hele leven. De pups worden geboren en gesocialiseerd midden ons gezin. Op 9 weken vertrekken de pups naar hun nieuwe thuis, gechipt, gevaccineerd en voorzien van een Europees paspoort.

Wij vinden het van zeer groot belang dat de pups een mooi, warm en rijkgevuld leven tegemoet gaan. Puppy kandidaten worden daarom altijd goed gescreend en er wordt standaard gewerkt met een puppy wachtlijst.

Interesse in een pup? Geef ons hier een seintje.