Einmal Hovi, Immer Hovi!

Een volgend nestje?

Nieuws 22/5/20 ! Onze lieve Qika Van Mies & co had een date met de knappe Baki vom Silberdisterwald – meer info binnenkort online.

Baki’s pagina https://www.baki-vom-silberdistelwald.de/aktuelles/
Qika’s pagina https://www.instagram.com/qikavanmiesenco

Pia Van Mies & Co

Pia Van Mies & Co is een dochter van onze Mies (Caja vom Burgblick) en Kayetan van de Hoevemeester. Met Pia hebben we niet veel shows gelopen, maar wel met haar mama Mies. Mies heeft tal van titels behaald, op nauwelijks 1j werd ze Belgisch Jeugdkampioen, op anderhalf Bundesland kampioen in Karlsbad-Langensteinbach en op 2j  Belgisch Showkampioen.  Op 5/6/17 tijdens de Belgische Hovawart Clubshow kreeg Mies een Excellent en 1e plaats in de Kampioensklasse, ze werd Beste teef van all klassen en Best of  Opposite Sex (BOS). Waar we vooral heel trots op zijn is dat ‘Van Mies & co’ ook met de prijs ‘beste fokgroep’ ging lopen, de goeie genen worden dus doorgegeven!

Pia is niet alleen een hele mooie en super lieve sociale hond, ze heeft ook uitstekende papieren voor te leggen op vlak van gezondheid: HD A, ogen vrij van afwijkingen. Vele foto’s en filmpjes van Mies & Pia vinden jullie op onze Mies & co facebook pagina.

Pia

mama Mies

De Hovawart

De hovawart is een Duitse berghond, een reu is gemiddeld tussen de 63cm en 70cm groot, een teef tussen 58cm en 65cm. Hovawarts komen in drie kleuren voor : blond, zwart en zwartblond. Goedaardig, stabiel, evenwichtig zijn enkel karaktertrekken die de Hovawart best omschrijven. Het zijn intelligente, sportieve en aanhankelijke honden die pas laat volwassen worden (+-3jaar) en lang erg speels blijven. Hun uitgesproken waakinstinct is reeds van bij hun geboorte sterk aanwezig, voor het gezin zijn het aanhankelijke honden, gehoorzaam en meegaand, maar wel met enige mate van zelfstandigheid. Met het nodige geduld en volharding kan deze hond ook ingezet worden als: speur-, lawine-, verdedigings- en waakhond. Daarenboven zal hij eveneens uitstekend als gezelschapshond fungeren. De gulden regel is wel dat het aanleren steeds op een speelse manier plaats vindt. De hond onder “druk” zetten is dus uit den boze en zal het leerproces alleen maar vertragen. Bron: www.hovawart.be

Ceazar z Rajeskeho kopce

We zijn – net zoals Pia – head over heels gevallen voor de Tsjechische zwartblonde Ceazar z Rajeskeho kopce. Ceazar is geboren op 20/2/2015, hij is 68 cm groot en weegt 43kg. Ceazar is reeds papa van 4 gezonde nesten. Hij deelt zijn huis en gezin met 2 andere hovawarts: Mayra en Zazou. Ceazar is waaks maar ook zeer sociaal  en rustig in de omgang. Hij was een echte gentleman voor Pia. Ook Ceazar heeft een uitstekende gezondheid: HD A, DM N/N, ogen vrij van afwijkingen. DNA profiel en FCI stamboom. Uit de combinatie Ceazar & Pia verwachten we vooral zwartblonde en blonde pups.

Puppies geboren en reeds uitgevlogen

Donderdag 6/6/2019 is Pia bevallen van 7 wondermooie zwartblonde pups, 4 teefjes en 3 reutjes. Alle pups hebben ondertussen het nest verlaten. Alles was (en is) te volgen op onze Pup pagina Pups Van Mies & Co.

Dinsdag 19/12/17 is Mies bevallen van 9 prachtige zwartblonde pups, 5 teefjes en 4 reutjes. De pups zijn te volgen in de fb groep Pups Van Mies & Co. De papa van de pups is Goya Vom Pharrhof.

Mies had al eerder een nestje (4/1/2016), daaruit kwamen 7 mooie gezonde pups, in alle 3 de kleuren. Een pup hebben we gehouden, dat is onze lieve Pia, nu 3j oud. Pia is net zoals haar moeder Mies een hele lieve, vrolijke en sociale gastvrouw voor alle honden hier op vakantie.

Bekijk hieronder de foto’s van het P-nest: het eerste nestje van Mies & Kayetan Van de Hoevemeester.

A dog is the only thing on earth that loves you more than you love yourself.

Josh Billings

Een hovawart voor jou?

Wij zijn wat men noemt een ‘occasionele fokker’. Onze honden krijgen max 3 nestjes in hun hele leven. De pups worden geboren en gesocialiseerd midden ons gezin. Op 8-9 weken vertrekken de pups naar hun nieuwe thuis, gechipt, gevaccineerd en voorzien van een Europees paspoort.

Wij vinden het van zeer groot belang dat de pups een mooi, warm en rijkgevuld leven tegemoet gaan. Puppy kandidaten worden daarom altijd goed gescreend en er wordt standaard gewerkt met een puppy wachtlijst.

Interesse in een pup? Geef ons hier een seintje.