Einmal Hovi, Immer Hovi!

Een volgend nestje?

Nieuws! Qika van Mies & co (Be) en Reagan des Îles du Lagon Bleu (Fr) hadden een succesvolle date!
Ben je geïnteresseerd in een pup van een volgend nestje? We werken met een wachtlijst. Geef alvast een seintje.

Wij zijn lid van de Franse Hovawart Club. Onze honden hebben alle gezondheids-en karaktertesten doorlopen en beschikken over FCI stambomen.

Qika Van Mies & Co  en Reagan des Îles du Lagon Bleu 

Meer info volgt.

 

De Hovawart

De hovawart is een Duitse berghond, een reu is gemiddeld tussen de 63cm en 70cm groot, een teef tussen 58cm en 65cm. Hovawarts komen in drie kleuren voor : blond, zwart en zwartblond. Het zijn intelligente, stabiele en aanhankelijke honden met een sterk waakinstinct. De karakters van de hovawarts zijn zeer sterk uiteenlopend, van de meer rustige gemoedelijke (maar altijd waakse) naar het echte werktype dat echt wat om handen (en tanden) dient te hebben. Heb je nog geen ervaring met het ras? Bezoek dan zoveel mogelijk hovawarts (op alle leeftijden) zodat je echt zelf kan zien in welke uitersten een hovawart zich kan ontpoppen. Hoewel de hovawarts hier bij Mies & co heel sociaal een vriendelijk zijn naar mensen en andere honden (vooral omdat ze in deze omstandigheden zijn geboren en opgegroeid)  is dit zeker geen standaard karaktereigenschap. Een hovawart is een erg zelfstandige hond die liever MET dan VOOR je werkt. Zoek je een type ‘when I say jump, you say how high’ dan ben je beter af met een mechelaar of een Duitse herder. Heb je erg jonge kinderen in huis? Think twice. Now think again.
Heb je voldoende tijd en ruimte om aan de basisnoden van een grote werk/berghond te voldoen? Een hovawart verdient een centrale plek in het gezin, een sterke familieband is een absoluut noodzakelijke voorwaarde opdat een hovawart zich goed in zijn vel kan voelen, het is precies die loyaliteit en gehechtheid die van een hovawart een absolute tophond maken. Met je happy hovawart van je alles ondernemen, hij/zij is multi inzetbaar: als geleidehond en zeker reddingshond en speurhond.

Puppies geboren en reeds uitgevlogen

Meer info volgt.
Het meest up to date nieuws is te volgen op onze Pup pagina Pups Van Mies & Co.

A dog is the only thing on earth that loves you more than you love yourself.

Josh Billings

Een hovawart voor jou?

Wij zijn wat men noemt een ‘occasionele fokker’. Onze honden krijgen max 4 nestjes in hun hele leven. De pups worden geboren en gesocialiseerd midden ons gezin. Op 8-9 weken vertrekken de pups naar hun nieuwe thuis, gechipt, gevaccineerd en voorzien van een Europees paspoort.

Wij vinden het van zeer groot belang dat de pups een mooi, warm en rijkgevuld leven tegemoet gaan. Puppy kandidaten worden daarom altijd goed gescreend en er wordt standaard gewerkt met een puppy wachtlijst.

Interesse in een pup? Geef ons hier een seintje.