Einmal Hovi, Immer Hovi!

Een volgend nestje?

Ben je geïnteresseerd in een pup van een volgend nestje? We werken met een wachtlijst. Geef alvast een seintje.

Wij fokken volgens de regels van de Belgian Royal Canine Society (KMSH), de enige officieel erkende fokfederatie in België die ook de officiële FCI stambomen uitreikt. Wij dragen het hovawartras hoog in het vaandel. Onze honden doorlopen alle vereiste gezondheids-en karaktertesten zoals voorgeschreven door de KMSH. Wie onze manier van leven met honden kent of volgt via onze sociale media, zal dit alleen maar kunnen beamen. Onze mooie, gezonde 4 hovawart meisjes (tussen 2 en 11 jaar) delen dagelijks het huis met de vele pensionvrienden, en bewijzen zo dag op dag welke fantastische karakters zij zijn.

Tami Van Mies & Co en Ziri Las Księżniczek

Update 22/4/24. Onze lieve zwartblonde Tami van Mies & Co en de knappe blonde Poolse Ziri (Poolse, Duitse, Deense en Internationaal Kampioen) verwachten baby’s! Zowel Tami als Ziri hebben alle gezondheids- en karaktertesten met glans doorlopen. Beide ouders hebben FCI stambomen, HD A heupen, DNA, DM N/N en de ogen zijn vrij van afwijkingen. Alle documenten zijn hier online beschikbaar (click op de link). Uit deze combinatie verwachten wij zwartblonde en blonde pups. Wil je ons graag volgen? Stuur ons een berichtje wie je bent en dan voegen wij je toe tot onze FB pupgroep waar je dagelijks nieuwe filmpjes van de pups en al onze andere nakomelingen kan zien. De pups zullen de 2e week van juli (op de leeftijd van 8-9 weken) naar huis vertrekken. Heb je interesse in een pup van Tami & Ziri? Laat ons snel iets weten!

 

 

De Hovawart

De hovawart is een Duitse berghond, een reu is gemiddeld tussen de 63cm en 70cm groot, een teef tussen 58cm en 65cm. Hovawarts komen in drie kleuren voor : blond, zwart en zwartblond. Het zijn intelligente, stabiele en aanhankelijke honden met een sterk waakinstinct. De karakters van de hovawarts zijn zeer sterk uiteenlopend, van de meer rustige gemoedelijke (maar altijd waakse) naar het echte werktype dat echt wat om handen (en tanden) dient te hebben. Heb je nog geen ervaring met het ras? Bezoek dan zoveel mogelijk hovawarts (op alle leeftijden) zodat je echt zelf kan zien in welke uitersten een hovawart zich kan ontpoppen. Hoewel de hovawarts hier bij Mies & co heel sociaal een vriendelijk zijn naar mensen en andere honden (vooral omdat ze in deze omstandigheden zijn geboren en opgegroeid)  is dit zeker geen standaard karaktereigenschap. Een hovawart is een erg zelfstandige hond die liever MET dan VOOR je werkt. Zoek je een type ‘when I say jump, you say how high’ dan ben je beter af met een mechelaar of een Duitse herder. Heb je erg jonge kinderen in huis? Think twice. Now think again.
Heb je voldoende tijd en ruimte om aan de basisnoden van een grote werk/berghond te voldoen? Een hovawart verdient een centrale plek in het gezin, een sterke familieband is een absoluut noodzakelijke voorwaarde opdat een hovawart zich goed in zijn vel kan voelen, het is precies die loyaliteit en gehechtheid die van een hovawart een absolute tophond maken. Met je happy hovawart van je alles ondernemen, hij/zij is multi inzetbaar: als geleidehond en zeker reddingshond en speurhond.

Puppies geboren en reeds uitgevlogen

Hier een korte historiek van onze pups.

8/1/24: 2e nestje van Sue van Mies & co, met Sydjan des Leus Altiers (FR): 9 pups, 5 reutjes (2 blonde, 3 zwartblonde) en 4 teefjes (zwartblond)
30/5/23: 1e nestje van Tara Pippa Van Mies & co, met Mignon de Pré Califourny (BE): 8 pups, 5 reutjes (1 zwart, 1 blond, 3 zwartblond) en 3 teefjes (2 blond, 1 zwart)
23/7/22: 1e nestje van Sue Van Mies & co, met Möky du Pre de Califourny: 8 pups, 5 teefjes en 3 reutjes, 1 teefje blond, 1 reutje blond, de rest zwartblond.
19/4/22: 3e nestje van Pia Van Mies & co, met Norton des Trois Petits Diables:  7 pups, 4 teefjes en 3 reutjes, allen zwartblond.
20/11/21: 2e nestje van Qika Van Mies & co, met Reagan des Iles du Lagon Bleu (Fr): 9 zwartblonde pups, 7 teefjes, 2 reutjes.
22/11/20: 2e nestje van Pia Van Mies & co: 9 pups, 8 reutjes, het is een tricolor nest met 5 zwarte reuen. Papa is de zwarte Mignon de Pré Califourny (BE).
19/7/20: 1e nestje Qika van Mies & co en Baki vom Silberdistelwald (DL): 2 reutjes en 7 teefjes, allen zwartblond.
6/6/19: 1e nestje van Pia Van Mies & co en Ceazar z Rajeskeho kopce (CZ): 7 zwartblonde pups, 4 teefjes en 3 reutjes.
19/12/17: 2e nestje Mies (Caja vom Burgblick) & papa Goya vom Pfarrhof (DL). 9 pups: 5T-4R.
4/1/16: 1e nestje Mies (Caja vom Burgblick) & papa Kayetan van de Hoevemeester (BE). 7 pups: 4T – 3R, tricolor.

Het meest up to date nieuws is te volgen op onze Pup pagina Pups Van Mies & Co.

A dog is the only thing on earth that loves you more than you love yourself.

Josh Billings

Een hovawart voor jou?

Wij zijn wat men noemt een ‘occasionele fokker’. Onze honden krijgen max 4 nestjes in hun hele leven. De pups worden geboren en gesocialiseerd midden ons gezin. Op 8-9 weken vertrekken de pups naar hun nieuwe thuis, gechipt, gevaccineerd en voorzien van een Europees paspoort.

Wij vinden het van zeer groot belang dat de pups een mooi, warm en rijkgevuld leven tegemoet gaan. Puppy kandidaten worden daarom altijd goed gescreend en er wordt standaard gewerkt met een puppy wachtlijst.

Interesse in een pup? Geef ons hier een seintje.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.