Einmal Hovi, Immer Hovi!

Een volgend nestje?

Nieuws! De pups van Mignon du Pre de Califourny en onze Pia Van Mies & Co zijn geboren op 22/11/20. 8 reutjes en 1 teefje. Alle pups zijn reeds besproken.
Ben je geïnteresseerd in een pup van een volgend nestje? We werken met een wachtlijst. Geef alvast een seintje.

Wij zijn lid van de Franse Hovawart Club. Onze honden hebben alle gezondheids-en karaktertesten doorlopen en beschikken over FCI stambomen.

Pia Van Mies & Co  en Mignon du Pre de Califourny

Pia Van Mies & Co (°4/1/2016) is een dochter van onze mooie zwartblonde Mies (Caja vom Burgblick) en de zwarte en Kayetan van de Hoevemeester.

Pia is niet alleen een hele mooie en super lieve sociale hond, ze heeft ook uitstekende papieren voor te leggen op vlak van gezondheid: HD A, ogen vrij van afwijkingen. Uit een eerste nestje met de knappe Ceazar kwamen 7 wondermooie pups.  Vele foto’s en filmpjes van Mies & Pia vinden jullie op onze Mies & co facebook pagina of instagram account.

Mignon du Pre de Califourny (°21/5/2016) is een prachtige zwarte reu uit Namen. Hij is een hele lieve leeftijdsgenoot van Pia en ook super sociaal, hij deelt net zoals haar ook zijn huis met tal van andere honden, zijn baasje Laura heeft ook een trimsalon. Ook Mignon heeft een vlekkeloos gezondheidsrapport met A heupen en ogen vrij van afwijkingen, DM N/N. Het was meteen grote liefde tussen Pia en Mignon, we duimen dan ook voor pups binnenkort! Het is nog enkele weken nagels bijten voor de echo.

De Hovawart

De hovawart is een Duitse berghond, een reu is gemiddeld tussen de 63cm en 70cm groot, een teef tussen 58cm en 65cm. Hovawarts komen in drie kleuren voor : blond, zwart en zwartblond. Goedaardig, stabiel, evenwichtig zijn enkel karaktertrekken die de Hovawart best omschrijven. Het zijn intelligente, sportieve en aanhankelijke honden die pas laat volwassen worden (+-3jaar) en lang erg speels blijven. Hun uitgesproken waakinstinct is reeds van bij hun geboorte sterk aanwezig, voor het gezin zijn het aanhankelijke honden, gehoorzaam en meegaand, maar wel met enige mate van zelfstandigheid. Met het nodige geduld en volharding kan deze hond ook ingezet worden als: speur-, lawine-, verdedigings- en waakhond. Daarenboven zal hij eveneens uitstekend als gezelschapshond fungeren. De gulden regel is wel dat het aanleren steeds op een speelse manier plaats vindt. De hond onder “druk” zetten is dus uit den boze en zal het leerproces alleen maar vertragen. Bron: www.hovawart.be

Puppies geboren en reeds uitgevlogen

Het meest up to date nieuws is te volgen op onze Pup pagina Pups Van Mies & Co.

Zondag 22/11/20 kregen Mignon en Pia Van Mies & Co 9 super cute pups, 8 reutjes! 5 zwarte reuen, 2 zwartblonde reuen, 1 blonde reu en 1 blond teefje. Zondag 19/7/2020 werden 9 prachtige pups geboren van Qika Van Mies & co en de Duitse Baki vom Silberdistelwald. Ze zijn allemaal zwartblond, 2 reutjes en 7 teefjes. Tami is hier blijven wonen.
Donderdag 6/6/2019 is Pia bevallen van 7 wondermooie zwartblonde pups, 4 teefjes en 3 reutjes. De papa van de pups is de Tsjechische Ceazar z Rajeskeho kopce. Sue is hier blijven wonen.
Dinsdag 19/12/17 is Mies bevallen van 9 prachtige zwartblonde pups, 5 teefjes en 4 reutjes. De papa van de pups is Goya Vom Pharrhof.
Mies had al eerder een nestje (4/1/2016), daaruit kwamen 7 mooie gezonde pups, in alle 3 de kleuren. Een pup hebben we gehouden, dat is onze lieve Pia, nu 4j oud. Pia is net zoals haar moeder Mies een hele lieve, vrolijke en sociale gastvrouw voor alle honden hier op vakantie.
Bekijk hieronder de foto’s van het P-nest: het eerste nestje van Mies & Kayetan Van de Hoevemeester.

A dog is the only thing on earth that loves you more than you love yourself.

Josh Billings

Een hovawart voor jou?

Wij zijn wat men noemt een ‘occasionele fokker’. Onze honden krijgen max 4 nestjes in hun hele leven. De pups worden geboren en gesocialiseerd midden ons gezin. Op 8-9 weken vertrekken de pups naar hun nieuwe thuis, gechipt, gevaccineerd en voorzien van een Europees paspoort.

Wij vinden het van zeer groot belang dat de pups een mooi, warm en rijkgevuld leven tegemoet gaan. Puppy kandidaten worden daarom altijd goed gescreend en er wordt standaard gewerkt met een puppy wachtlijst.

Interesse in een pup? Geef ons hier een seintje.